2010-11-28
 20:25:16

myshelg

Har inte gjort något annat än glidit runt och myst hemma hela helgen.

Det var längesen det hände. Är fortfarande på myshumör så jag gör en ny spellista med mysmusik, men min syster verkar vara på ett pepp-dunkahögmusik-humör ikväll, för hon förstör hela stämningen med sen jäkla musik som får mina väggar att skaka. Och nu kom världens mysigaste katt och ville mysa.
Idag har jag haft det årliga snöbollskriget med mina syskon, bakat lussekatter och varit inne på julskyltningen. Kom precis hem vi käkade kinamat innan vi åkte hem.

Haha tänkte skriva typ samma sak som jag gjorde i föregående inlägg.

En annan ganska kul sak som hände i veckan. Jag har både hört en tjej säga att till sin kompis att någon hon snackade i telefon med sett Anders Bagge på Burger King och sedan läste jag min klasskamrat Sigrids blogg att någon hon kände hade sett han på resecentrum. Vad jag vill ha sagt att antingen är det verkligen Anders Bagge so befunnit sig på vift i Kristianstad, eller så är det hans fruktansvärt lika dubbelgångare, som är en vän till vår familj och heter Johan, träffade på honom förra helgen då han berättade att en tant inte ville tro honom när han förklarade att han inte var Anders Bagge, men hon vill inte ge sig. Anyway jag är ganska säker på att det är honom folk har sett.

Imorgon är det ES-konsert.

Uppgift Räkna hur många gånger jag använde ordet mys- i vilken form som helst
2010-11-25
 18:59:27

Good day

Varit en mysig dag idag, det kanske har lite med att göra med att det är snö ute. Vinter och snö gör mig både lycklig för det är ganska vackert, men samtidigt känner jag mig också lite ensam, och det är samma sak varenda år, spelar ingen roll hur situationen är men jag får alltid en slags känsla av att något saknas.

Fast tillbaka till den mysiga dagen. Jag och Johanna var på H&M och fick presentkort på 200 kr för vi var bland de 100 första som var inne på de omgjorde H&M. Handlade dock inget, men hittade en jättesöt klänning som jag kanske ska ha på skolavslutningen och Julafton.

Sedan åt vi lunch på Oceancity, vädigt gott.

Gick vidare till Centralskolan, där jag började sy på en ny klänning. Ja det blir tydligen två klänningar, fast denna var lite mer fancy.
Kom hem vid halv sex och tränade, nu skriker mamma på mig, jag måste upp och äta.

Bye
2010-11-24
 22:10:20

go kväll

Jag har bytt design, men jag vet inte om det syns.. så om ni ser någon skillnad kan ni väl skriva en kommentar.

Annars vill jag mest tala om att den 7 december är det julgala i konserthuset kl 19.00, där jag ska vara med, vill ni kolla kan ni köpa biljetter på domus, de kostar 50 kr st och pengarna går till barnavdelningen på CSK.
2010-11-20
 09:40:10

glad dag


Jag är så glad att jag är jag idag, mitt horoskop ser riktigt bra ut, endast min hälsa är någorlunda okej
2010-11-16
 20:24:04

rubrik

Jag kollar på gossipgirl. Men jag kan inte riktigt kolla, blir så nervös för jag vet något kommer gå snett.

Idag var vi i lund för att få information om deras universitet, funderar på att söka in till psykologprogrammet. Det hade varit så kul, men fem år, orkar jag det, efter så lång tid av pluggande redan. Får kolla om man fortfarande tillhör den första urvalsgruppen, om man tar ett år ledigt.

Imorgon har jag en redovisning om mitt separationsarbete. Kul. Men sen ikväll eller natt kanske, ska jag på bio och se Harry Potter. Sen är det snart helg
2010-11-14
 11:50:37

Ännu en helg

3:3a i fredags och igår var jag hos Jossan. Idag ska jag försöka göra det som måste göras. Imorgon önskar jag att jag inte hade svenska. Nåväl what to do.
2010-11-11
 18:21:27

i köget,

Sitter i köket och känner mig som en hårt arbetande ensamstående mamma. För jag var och hämtade Isac på fritids, sen lagade jag mat till han och mig, mamma tyckte egentligen jag skulle laga fisksoppa, men det orkade jag inte så jag värmde några potatisbullar, vilket Isac uppskattade.

Imorgon är det fredag, och jag ska få låna bilen hihihihi! 3:3 på kvällen yey
2010-11-10
 19:53:13

hej

Kul att ni lämnar så många kommentarer.


Iaf, har idag sytt nästan klart en hel klänning till mitt projekt arbete, ska göra klart det sista imorgon.

Sitter och lyssnar på Daniel Adams-ray, hans låt dum av dig påminner väldigt mycket om Oskar Linnros låt 25, bara jag som finner detta underhållande. Från Snook till solokarriärer med liknande sorts musik. Jag vet inte vad jag vill säga. Tror jag gillar Daniel bättre än Oskar, vet inte varför. Dock blir jag lite illa till mods varje gång jag hör någon av dem, ni vet, hur man kan gilla en viss låt, men mår dåligt av att höra den.

2010-11-09
 17:25:38

hejhejhallå

Haft en bra dag idag, skaffat mig ett körkort, gick in i en lyktstolpe, kollade på en bra film på engelskan. Eller ja det gjorde ganska ont att gå in i en lyktstolpe, men det var en erfarenhet jag nu kan bocka av.

Men jag är sjukt lycklig över mitt körkort!! I can go where ever i want to now.


Hehe men det var allt. Avslutar med en bild från Grekland

2010-11-06
 12:56:57

gadröl

Jag sitter på körskolan och pluggar nu, snart är det dags. Woho äntligen typ. Killen framför mig lyssnar på skithög as kass musik. Trevligt

Igår var en väldigt trevlig kväll med halloweenmys hos hanna sen fortsatte kvällen in till stan. Bilder kommer senare.
2010-11-05
 06:50:43

för tidigt

Borde inte vara vaken nu, men det är jag. Min kropp är liksom så trött att jag inte riktigt kan sova. Så är det alltid, sen är jag skittrött under dagen, sen går jag och lägger mig och hamnar ändå inte i en den där djupsömnen, utan vaknar med jämna mellanrum under natten. Nu är det iof morgon, Isac och Bosse står i hallen påklädda, för dem ska till Åland. Jag tyckte dem kan ta med Leo, och katterna.. eller iallafall den nya katten. Är så irriterad på henne just nu, hade varit inne i mitt rum och både kissat på hela min garderob och spytt på mitt täcke och golv, vilket gjorde att jag igårkväll städade till klockan 00.00.
För att inte tala om Leo som skäller som om han vore besatt av något varenda gång det går någon förbi vårt hus.

På tal om förra inlägget, Johanna skickade en video till på en låt vi har letat efter sedan vi var i Kreta. Så nu sitter jag och lyssnar på den, men det gör bara att jag saknar Kreta ännu mer.


Jag gillar denna videon jättemycket, kanske pga deras snygga solbrillor.

Så vad har hänt sen senaste inlägget, alltså inte det igår då, utan det i måndags. Jo i tisdag så pluggade jag på körskolan, övningskörde lite, sen åkte jag in till stan igen och träffade Hanna, Jossan, Molly och Victoria, satt på taste, och jag kan saga såhär att det är inte mycket som händer i Kristianstad en Tisdagkväll.
Nåväl, åkte hem till Jossan och sov där. Vaknade upp i onsdags och kom på att jag hade körrep hela dagen, så det var bara att åka in till stan igen. Sen på kvällen blev det bowling med tjejerna, jag lyckades slå Jossan på sista rundan så jag blev bara näst sist yeay. Igår skrev jag min psykologiuppsats, skulle egentligen på bio men jag hade hunnit bli klar med den då ifall jag hade gjort det. Trodde dock jag skulle känna mig lättad när den var  skriven men nu är jag bara orolig för den muntliga redovisningen och för min uppkörning. Men i och för sig, när man vaknar och det fortfarande mörkt ute, verkar allting vara hundra gånger värre.

Nu ska jag försöka sova vidare, för ikväll blir det halloweenfest :)

2010-11-04
 20:40:56

separation- en eloge till personerna som orkar läsa detta

Jag sitter här och skriver min psykologiuppsats, jag har valt att arbeta om separation. Mest valde jag det för jag själv lider ganska mycket av separationsångest. Så jag har suttit här och letat efter artiklar om det. Sedan hittade jag en artikel där jag blev ganska förvånad över hur välbekant allt kändes. 

Separationsångest

Barn med dessa besvär brukar inte kunna sova borta från hemmet, även om de skulle vilja. Ångesten kan leda till att barnet vägrar att lämna föräldrarna och därmed ochså vägrar gå till skolan, s k skolfobi. Under de första skolåren är det inte ovanligt att ett barn med separationsångest oroar sig för att något ska hända föräldrar eller andra närstående, plågas av mardrömmar och/eller inte vill gå till skolan.

Under mellanstadietiden uttrycker barn med separationsångest framför allt känslor av oro och ängslan i samband med att de skiljs från föräldrar/närstående. De här barnen klagar ofta över att de har ont i magen, mår illa eller har huvudvärk, särskilt när de är tillsammans med sina föräldrar/närstående eller när de känner hot om att de trygga personerna i deras liv lämnar barnen, reser bort e t c.

Ofta går krämporna över när föräldrarna kommer tillbaka eller när barnen får reda på att de inte skall försvinna ur sikte. Barn till mödrar med panikångest drabbas oftare av separationsångest. Hos barn, som under de första levnadsåren är blyga och rädda, och under skolåren förblir mycket försiktiga, tysta och introverta, ökar risken att drabbas av separationsångest.

Barn som lider av separationsångest drabbas oftare av depression. Undersökningar har visat att 2/3 av barn med skolfobi led av depression och 2/3 av barnen av ångeststörningar. Om barnet lider av skolfobi är det viktigt att så snart som möjligt få barnet att gå tillbaka till skolan. Familjesamtal kan underlätta, ibland behövs psykoterapi med kognitiva tekniker. Behandling med läkemedel har inte visat sig vara effektivt.




När jag var liten var jag ständigt orolig över att mina föräldrar skulle dö när jag inte var med, jag trodde att alla andra människor inklusive mina föräldrar var monster vilket ledde till att jag inte kunde lita på någon, där av fick jag tvångstankar, såsom ta på ett visst träd, gå på en viss ruta osv. Och gjorde jag inte det skulle något hemskt hända. En tid kunde jag inte ens vara i skolan hela dagar för jag klarade inte av det utan var tvungen ringa till mina föräldrar flera gånger om dagen och många dagar åkte jag till mammas jobb och vara där istället.
Jag kunde inte heller sova över hos någon, det var det värsta jag visste, vilket jag fortfarande inte tycker om att göra men det är lättare nu. Kommer ihåg en gång då min farmor skulle passa mig för pappa skulle iväg någonstans, jag var ledsen och låg på mitt rum hela kvällen och grät. Nuförtiden har jag inte tvångstankar men jag tycker fortfarande det är jobbigt med separationer, det handlar om förhållande som tar slut, det tar mig lång tid att acceptera och gå vidare, men det handlar också om saker jag upplever, när jag kom hem från min språkresa i England var jag helt förstörd, när jag varit i Grekland kom jag hem och ville inte stiga ur sängen på flera dagar. Bara av att jag umgås med personer intensivt en tid gör att jag får en väldig ångest efteråt.

Jag har egentligen ingenting vettigt att säga med detta, kanske är jag mest nyfiken på varför det blivit så, jag har enligt mig alltid haft en bra relation med min mamma där jag i princip har fått hela min uppfostran, det är därför så svårt att förstå hur det gick till, det enda jag misstänker är min relation till min pappa som inte alltid varit den bästa, eftersom vad jag tror har han inte heller haft den bästa barndomen och därför inte själv vetat hur han som förälder ska ha agerat. Och det är där jag tycker det blir konstigt för min mamma har nog vad jag anser haft en ännu värre barndom och jag är jäkligt imponerad över hur hon lyckats ta sig ur det. Vad jag oroar mig över är att jag själv ska utsätta mina framtida barn för en otrygg barndom, omedvetet och att de ska behöva gå igenom liknande saker. Men vad vet jag, jag är ju ingen psykolog. Eller så vill jag bara skriva det här så ifall någon, någon gång googlar separationsångest, får upp min blogg och kan läsa om mina erfarenheter om det.
2010-11-01
 18:44:18

har lite tid över

Eller egentligen inte för jag borde packa ihop mina grejer innan mamma sen kommer skrika "Olivia nu kör vi" men jag gör väl vad jag vill.

Har lite ångest över att det bara är dag 1 på lovet och hela lovet är redan helt packat med grejer som måste göras och saker jag vill hinna med.

Imorgon vill jag t.ex. egentligen gå på bio men måste tyvärr ställa in det för att jag först har körlektion, sen måste jag sätta mig och plugga teori på körskolan, sedan ska jag hem och skriva min psykologiuppsats och tillsist måste jag övningsköra.

Idag har jag förresten varit på aq-va-kul med johanna, hanna, jossan och angelica. Det var en överraskning för jojjan från dem eftersom hon har fyllt år.

Nu ska jag snart köra hem till pappa för vi ska ha lite filmkväll där.


Måste gå och leta upp min mobiltelefon nu tror jag. hej
2010-11-01
 08:19:44

where the wild things are

Jag har egentligen inte tid att skriva ett inlägg, men jag ville göra det ändå.

Helgen har varit bra, var på en rockfest i lördags och igår plockade jag svamp med min familj haha. 4 liter blev det.
Alltså varje gång jag ska skriva ett inlägg tänker jag att jag har något jag vill skriva men sen blir det bara samma vanliga inlägg.

Här är lite bilder från helgen.